Op deze site staan een aantal Nederlandstalige bijdragen bij het onderdeel 'Leerlingen en Studenten Projecten'. Je kunt ze direct vanuit deze pagina direct bekijken.
• Algemeen: 'Stages / schoolprojecten' die kunnen worden uitgevoerd.
'Hypertaugé' (Taugé onder hyperzwaartekracht) is een biologie-practicum studie van Adrian de Groot Ruiz en Chris Weel van het Christelijk Gymnasium te Utrecht. Het practisch gedeelte was uitgevoerd op de desc faciliteiten te Amsterdam.
Exposure of plant pollen to hypergravity is een practicum opdracht van Bas Bijlsma en Jesse Lennards. Begeleidend docent: Dhr. Jan van der Lee van het Pallas Athene College Openbare Scholengemeenschap voor VWO, HAVO, MAVO en VBO te Ede. Het practisch gedeelte was uitgevoerd op de MidiCAR centrifuge te Amsterdam.
Space Jart is een project in het kadere van 'Ruimtevaart in de Klas' uitgevoerd door Suzanne Koolen, Remco Moonen, Marjolein Nouwens, Sander Streng, begeleidend docent: Mw. M. Dubois. Deze leerlingen waren van de 2e klas HAVO/VWO van Scholengemeenschap Were Di te Valkenswaard. Deze opdracht is uitgevoerd in de eigen school.
• Tijdens de door het APS georganiseerde derde ANW conferentie (4 april 2001 te Nieuwegein) is een presentatie gegeven over een aantal elementen van de (bemande) ruimtevaart die binnen het vak van Algemene Natuurwetenschappen gebruikt kunnen worden.

Ook bij het onderdeel 'Publications' onder 'Academic Thesis' (= universitaire proefschiften) vindt je het werk van dr. M. Lansberg getiteld "Problemen der Ruimtevaartgeneeskunde".

Click HIER om de gehele site binnen te gaan.


Go to the INDEX page